Barcelona canviarà el Bicing pel Monocicling

L’Ajuntament de Barcelona canviarà el servei de lloguer de bicicletes públiques, el Bicing, per un servei de monocicles. La proposta de CiU tindrà el suport d’ICV-EUiA i d’ERC-UxB i el rebuig de socialistes i populars. L’alcalde Xavier Trias sosté que la mesura comportarà un estalvi de dos milions d’eurus pel consistori, Ricard Gomà (ICV) defensa el canvi perquè és més sostenible una roda que dues, i Jordi Portabella (ERC) subratlla que els catalans estem acostumats a fer equilibris i el Monocicling serà un èxit.

L’aposta pel Monocicling és el primer acord de CiU, ICV-EUiA i ERC-UxB i pot suposar un trencament en l’actual equilibri de pactes entre la federació i el Partit Popular. Segons el cap del grup popular a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, el Monocicling és una clara aposta independentista perquè és una demostració que preval la idea d’anar sol, perquè es creu que és millor una roda que dues. Per la seva part, Gabriel Colomé, portaveu del grup municipal del PSC -en el moment d’escriure aquesta informació- ha destacat que els socialistes aposten pel tàndem, perquè junts sumen, encara que un tiri més que l’altre.

L’alcalde Xavier Trias assenyala que “el grup de Convergència i Unió aposta pel Monocicling perquè sobretot suposa un estalvi per la butxaca dels ciutadans ja que, en comparació amb el Bicing, la ciutat s’estalviarà més de dos milions d’eurus. A més, segons Trias, es podrà doblar en número de vehicles a les actuals estacions existents.

El cap del grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa, Ricard Gomà, explica que la formació ecosocialista dóna suport a la mesura perquè un estudi del 1988, realitzat a la Universitat Karl Marx de Leipzig, conclou que la despesa energètica de dues rodes friccionat amb l’asfalt és el doble que el d’una única roda.

Per la seva part, Jordi Portabella, líder del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – Unitat per Barcelona (ERC-UxB), ha destacat que des del 1714 els catalans, en general, i els barcelonins, en concret, estem acostumats a fer equilibris i monocicling suposarà un èxit ciutadà que situarà la capitat de Catalunya com a referent mundial de la ponderació i del funambulisme.

Trackbacks

  1. […] Barcelona canviarà el Bicing pel Monocicling […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: