L’Esperit Sant aprofita la celebració del Dia del Pare per reclamar la custòdia del Nen Jesús

L’Esperit Sant, un dels símbols més representatius de la religió cristiana, ha aprofitat la celebració del Dia del Pare, el passat 19 de març, per reclamar a les institucions eclesiàstiques la custòdia del Nen Jesús. En una aparició miraculosa davant els mitjans de comunicació, l’Esperit ha assegurat que ell és “el veritable pare de Jesucrist” i que la Verge Maria no és “tan pulcra” com diuen. “Era la Paris Hilton de l’època”, ha deixat anar, “per resumir la seva conducta de meuca en un titular mediàtic potent”.

La primera conseqüència de la seva demanda de paternitat és que Sant Josep, superat emocionalment per la situació, ha abandonat l’establia de Betlem on treballava des de feia més de 2.000 anys per anar a provar sort en una botiga d’Ikea. “Em sap greu per ell. Entenc que veure’s desplaçat per una energia espiritual en forma de colom és dur. Però que sigui un cornut no és culpa meva. Si més no, no només meva. Hi ha hagut molts més homes i animals en tot aquest afer”, puntualitza Sant. “A més, jo m’he passat dos mil·lennis sense rebre cap regal ni una trista felicitació del meu fill pel Dia del Pare o pel meu aniversari. Ara bé, quan es tractava de fer miracles i anar a ajudar els pobres, en Jesús sempre era el primer. Això m’ha fet sentit molt rebutjat. Com la Hannah Montana en un concert de heavy metal”.

Totes aquestes cacofonies de l’Esperit Sant han irritat profundament les altes esferes del Vaticà, que ha enviat una homilia en format mp3 a Ràdio Estel per rebutjar una petició de custòdia que considera “infundada i únicament sol·licitada des de l’odi per motius econòmics”. De fet, molts prelats de la Santa Seu sostenen que l’Esperit és un “desferra” i que la seva “suposada paternitat” només és una ”martingala” per quedar-se amb part del patrimoni que Jesucrist ha aconseguit durant tots aquests anys “gràcies a la creació de l’empresa més gran de tots els temps: l’Església catòlica”.

En un intent desesperat per demostrar que el Nen Jesús és realment fill seu, Sant s’ha desplaçat a la Universitat de Harvard per demanar ajuda al professor Robert Langdon, expert en iconologia religiosa i protagonista de pel·lícules com El Codi da Vinci o Àngels i Dimonis, però aquest li ha fet saber que ell només és “un personatge de ficció interpretat per Tom Hanks”. En comprovar el desconcertat que li generava aquesta resposta, Langdon ha recomanat a l’Esperit Sant que no “s’estranyi tant, perquè tu i tota aquesta història de la fecundació de la Verge Maria també sou fruit de la invenció dels humans”.

Comments

  1. Eucaliptus says:

    Es que sou uns descreguts! Us heu passat quatre ous! Necessiteu un pograma de catequesi!!! Aquesta noticia a TV3 “la nostra” mai l’haurien donat. La senyora Mònica no ho hauria permès.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s