Els captaires del Metro fitxaran experts en comunicació per fer més efectives les seves sobreactuades lamentacions

La principal associació de captaires de Catalunya  ha anunciat, en una roda de premsa al·legal des del soterrani de l’Hotel Princesa Sofía, que contractarà els serveis d’una agència d’imatge i comunicació “per fer més efectives les lamentacions sobreactuades que diàriament professen els nostres afiliats per diferents vagons i estacions del Metro de Barcelona”. Els dirigents del col·lectiu esperen que el fitxatge d’aquests experts en desenvolupament i posicionament empresarial “ajudi a fer més creïbles les nostres interpretacions per aconseguir almoines, molt mermades des que la Generalitat ens obliga a utilitzar nines de plàstic en lloc de nadons robats”.

Els ingressos econòmics dels captaires han disminuït considerablement en els darrers mesos a causa “de l’encariment dels bitllets del transport públic i, sobretot, de la competència deslleial de molts llicenciats universitaris amb màsters i postgraus, que també s’apropen al Metro per demanar”. Aquesta nova realitat social catalana ha obligat els pidolaires a perfeccionar el seu estil per no quedar enrere i assegurar un mínim de beneficis a final de mes. “El discurs de la refugiada amb set fills ja no captiva el possible client. El nostre tàrget ens demana idees noves, una posada en escena atrevida i transgressora, que combini elements del teatre avantguardista amb l’estil roí dels nostres avantpassats”.

Per aquest motiu, a part de la contractació d’una agència de comunicació corporativa, l’associació també ha mantingut converses amb els dramaturgs Sergi Belbel i Calixto Bieito. L’objectiu: “incorporar una escenografia més realista” als seus xous ferroviaris i, d’aquesta manera, “incrementar el percentatge d’imbècils que es creuen els nostres numerets i ens acaben donant alguna propina”. L’altre aspecte que d’ara en endavant es cuidarà és el vestuari. “Volem millorar la nostra indumentària, perquè la gent ens confon massa sovint amb militants d’Iniciativa i això està perjudicant greument la imatge del nostre col·lectiu”, apunta Radu Micailescu, cap d’armeria de l’entitat.

La compareixença davant dels mitjans, amenitzada pels faquirs de la companyia de circ Viuda e Hijos de Romualdo Salazar, ha finalitzat amb una petició expressa a les institucions perquè enllesteixin “tan aviat com sigui possible” la Línia 9 del Metro. “Aquestes reformes estan acabant amb les possibilitats de fer negoci de molts captaires que hem vingut a Catalunya a demanar. I tant els sindicats com la PIMEC també ens han donat l’esquena”, lamenten des de la junta del col·lectiu. De moment, “i per buscar sortides imaginatives a la crisi”, han obert un número de compte a La Caixa perquè “la gent interessada col·labori amb nosaltres ingressant els seus donatius a través del sistema PayPal”.

Si us agrada benegre.cat, ajudeu-nos a fer la nova pàgina web a Verkami! Que corri la veu!

Comments

  1. El Capellà de Bolquera says:

    Aquest col·lectiu sembla integrat pels successors del “Guzmán de Alfarache”, de Mateo Alemán, de finals del segle XVI i principis del XVII, que inicià realment la novel·la picaresca espanyola, insinuada en el “Lazarillo de Tormes”.
    De totes maneres, de “Buscons” “Guzmans” i “Lazarillos”, a les Espanyes n’hi ha per donar i per vendre!!!!

    El Capellà de Bolquera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s