L’Ajuntament de Barcelona portarà a judici el creador del monument als castellers de la Plaça Sant Miquel

La direcció de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona denunciarà a l’artista Antoni Llena pel monument en homenatge als castellers, situat a la Plaça Sant Miquel, a escassos metres de l’edifici del consistori. L’obra, de 30m d’altura i autoritzada pel govern socialista de Jordi Hereu, va costar 700.000 euros.


Barcelona ha dit prou al controvertit monument en honor als castellers que s’alça a tocar de la Plaça Sant Jaume i presentarà una denúncia contra el seu autor, Antoni Llena. El Cinquè Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament i responsable de l’Àrea de Cultura, Jaume Ciurana, ha emès un comunicat explicant que “cada vegada que creuo la Plaça Sant Miquel em cau la cara de vergonya”. Ciurana ha afegit que “la quota d’emplaçaments horribles ja està coberta a Barcelona, amb les vies de tren de l’Avinguda Icària, l’edifici del Banco Popular de Passeig de Gràcia cantonada Aragó i la nova Plaça Lesseps”.

L’Associació de Veïns de Ciutat Vella ha fet saber a través del seu portaveu, Mohammed Sagués, que “al principi no ens semblava tan lleig perquè pensàvem que era un homenatge al cava, doncs sembla un filferror rebregat. En descobrir què simbolitzava, ens ha vingut tota la indingació de cop”.

Fonts de l’anterior executiu socialista, dirigit per Jordi Hereu i encarregat d’adjudicar l’obra, han explicat a benegre.cat que “vam demanar a Antoni Llena que ens arreglés les finestres de la seu del partit, que no tancaven bé. Com que va fer molt bona feina, li vam encarregar aquest monument i 700.000 euros ens va semblar un preu més que ajustat en temps de crisi”. L’autor no ha volgut fer declaracions, a l’espera que es confirmi el seu nou càrrec com a Responsable d’Urbanisme de Badia del Vallès.

Comments

  1. RICARD RODRIGUEZ says:

    jo el comdemnaría a desentortolligar els filferros GRATIS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: