Funcionaris amunt i avall

El pla d’ocupació per a la funció pública que la Generalitat ha presentat als sindicats i que preveu aprovar demà dimarts durant la reunió del Consell Executiu obre la porta a trasllats geogràfics i funcionals per a 40.000 treballadors.
El govern ha explicat que aplicarà el pla i després ja anirà corregint les disfuncions que causi. A falta de conèixer els detalls del projecte, sobre la taula hi ha molts interrogants, com ara resoldre qui i com es fa el trasllat d’un funcionari.

El pla permet als diferents departaments de la Generalitat adoptar mesures de reorganització de tasques i funcions, modificació de la jornada i horaris i canvis d’adscripció de llocs de treball per al col·lectiu administratiu i tècnic, interí o personal laboral. Des de Benegre.cat, considerem que si la mesura és necessària per garantir el servei públic i conservar els llocs de treball s’ha d’aplicar, però al mateix temps ens sembla que la vicepresidenta Joana Ortega hauria de tenir la mesura més estudiada, més negociada i més consensuada abans d’anunciar-la.

En l’actual situació de crisi, i com sostenen les teories econòmiques fins l’actualitat exposades, la mobilitat genera riquesa perquè els diners es mouen i van canviant de mans. Un funcionari que treballi en un municipi i hi visqui si ha de marxar haurà de llogar o comprar un habitatge, o canviar-se més sovint de vehicle si, per exemple, pensa fer 100 quilòmetres cada dia… La mudança de pis ja és en si mateixa un generador de riquesa.

Un canvi de lloc de treball dins un mateix municipi també és un generador de riquesa perquè el funcionari esmorzarà en un altre lloc, comprarà el diari en un altre quiosc… I no si val dir que un altre barri haurà perdut el client; aquells que tenen un negoci s’espavilen per captar clientela. Fins i tot, no seria agosarat que l’executiu aprovés un pla per instaurar la mobilitat de tots els funcionaris.

Des de Benegre.cat, estem convençut que el govern i els sindicats actuaran amb l’enteniment que els caracteritza i amb la voluntat d’arribar a acords pel bé comú i per aprofundir en la construcció nacional. Ara bé, segur que decidir qui paga els peatges quan es faci un trasllat pot encallar les negociacions perquè ja coneixem la queixa permanent per haver de pagar per la construcció i manteniment d’una autopista.

Comments

 1. És molt fàcil traslladar un funcionari.

  1er. Es comunica al col·lectiu afectat la mesura amb molt poc temps de reacció.
  2n. Es pacta amb els sindicats (anteriorment sempre si no no val) que la única mesura
  per tal de salvar tants i tant llocs de treball ha de passar per aquí. (sovint després es donen milions a una pista d’eskí per tal que arregli els seus canons de neu, en mode subvenció)
  3er. Els afectats reben les bones noves i no hi estan d’acord, però no hi poden fer res.
  4rt. L’afectat (hipotètic) amb família i nens de Vilassar ara treballarà a La Seu d’Urgell el que treballa a l’ajuntament de Ponts, amb família nens, gos gat, i peixos anirà a treballar al Masnou.
  5è. Els afectats veuen com amb un cens ben fet i lògic dels afectats s’estalviarien molts diners, accidents, baixes, etc i ho proposen a l’administració.
  6è. L’administració pren nota de les queixes, però els encomana a Sant Pancraci.
  7è. 20 anys desprès l’administració fa un cens per tal de que la mobilitat i les necessitats dels funcionaris es vegin reflexades en un radi de 100 Km ( per començar i a mesura q ho tinguin clar es treballarà des de casa)
  8è. Aquesta idea original creativa i pràctica la reivindica com a pròpia un grup polític que sempre dirà que fa anys ho demanaven però els demés no els donaven suport.
  9è. Els pocs funcionaris que queden critiquen la lentitud de les lleis i la mala gestió de les administracions públiques.
  10è La llei no és retroactiva. I no tothom podrà accedir a aquestes mesures. Tan sols,………

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s