Denuncien la funerària per deixar “massa arregladet” el cadàver

La família d’Alfons Ganyada ha presentat una demanda contra els serveis funeraris de Granollers perquè van arreglar en excés el cadàver i el van deixar irreconeixible. Segons els familiars, el difunt era molt lleig i tenia un cicatriu al bigoti molt profunda i durant la vetlla tenien la sensació d’acomiadar una bellesa.
Segons ha explicat Anna Buanya, portaveu de la família, “l’oncle Alfons era tan lleig que quan en venia a buscar a l’escola, fa trenta anys, alguns nenes en veure’l vomitaven”.

Anna Buanya, que actua com a portaveu de la família, assenyala que “l’oncle era molt lleig des que va néixer, penseu que els seus pares el van portar als Estats Units a finals dels anys 60 per fer-li unes proves d’ADN per saber si era fill seu perquè sempre van sospitar que els havien canviat el nen a l’hospital”.
Buanya subratlla que “l’oncle Alfons va optar per viure reclòs perquè era conscient que la seva presència creava incomoditat ocular amb aquella cicatriu, els ulls enfonsats, un nas desproporcionat i tort, i un front ple d’erupcions”.

Segons la portaveu de la família, “Alfons Ganyada va morir sol a casa als 69 anys, sol com havia viscut tota la vida. Cada dimarts, la seva única germana –la meva mare- el visitava i va ser ella qui el dimarts passat se’l va trobar mort”. Aleshores, segons relata l’Anna Buanya, “la mare va avisar la policia local que va fer-se càrrec de la situació, va avisar el jutjat i van aixecar el cadàver i el van traslladar a la funerària”.
Segons Bunaya, “la família va presentar els papers de l’assegurança que tenia l’Alfons a la funerària, que va dir-nos que tot estava en ordre i que l’endemà començaria la vetlla”. L’endemà, en veure’l, segons la portaveu, el primer que va fer la família va ser “demanar al treballador de la funerària que s’havien equivocat de mort i que els acompanyés a la sala correcte”.

La família d’Alfons Ganyada sosté que la funerària més que vestir i maquillar el difunt “semblava que l’havien portat a la clínica Tapia de cirurgia estètica i li havien refet tota la cara”. Segons Buanya, per exemple, “la cicatriu al bigoti havia desaparegut i els llavis enfonsats de l’oncle semblaven els del noi de l’anunci de Martini”. “L’oncle mai havia estat tan  arregladet, com va dir tothom que va venir a donar-nos el còndol”, ressalta Buanya.
Els serveis funeraris de Granollers sostenen que es van limitar a aplicar el protocol habitual que se segueix amb tots els morts, excepte en aquells casos ens que és demana un servei especial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: