La crisi dispara la reutilització de dentadures

La situació econòmica i la perspectiva que la recessió continuarà ha comportat que molts ciutadans aprofitin les dentadures postisses que els deixen familiars i amics. Segons un informe del Col·legi de Protèsics Dentals, les demandes per readaptar dentadures ha crescut un 276%. Per la seva part, Corega i Algasiv –les principals marques d’adhesius dentals han explicat a Benegre.cat que les vendes també s’han multiplicat.


Des del Col·legi de Protèsics, Crispin Pena ha explicat que la situació és lluny d’assemblar-se a la de països com l’Índia o el Marroc on hi ha mercats ambulants de dentadures de segona mà, però que en qualsevol moment les botigues d’adaptació de pròtesis poden desplaçar la moda dels locals que compren or. Pena ha subratllat que és un risc per salut aprofitar una dentadura elaborada per les característiques d’una altre, i que fer-ho pot provocar disfuncions craneomandibulars.

Segons Crispin Pena, una enquesta del col·legi de protèsics entre els professionals conclou que el darrer mes 2.2.76 persones han anat a una clínica dental per demanar que els adaptin la dentadura d’un familiar mort, o la d’un amic que ha pogut posar-se implants dentals i els ha regalat la dentadura de “treure i posar”.

D’altra banda, Montserrat Pega, portaveu de l’Associació Catalana d’Adhesius Dentals (ACAD), ha confirmat que la reutilització de dentadures es un fenomen perquè han tingut que incrementar la producció. Pega ha explicat que la multinacional Corega té previst instal·lar a la Plaça Catalunya de Barcelona i al parc d’atraccions Port Aventura màquines expenedores d’adhesiu dental per fer front a l’augment de demanada.

Per la seva part, Max Acta del Col·legi de Notaris de Catalunya ha explicat que el 28% dels testaments redactats el darrer mes inclouen la dentadura en l’herència. Segons Acta, en aquest cas la figura de l’hereu no existeix perquè els pares deixen la dentadura als fills i les mares a les filles. El notari també ha explicat que ha conegut ja 36 casos de fills que han fet taxar la dentadura dels pares.

Comments

  1. Eucaliptus says:

    Aneu foten conya, que encara “la Chacon y sus muchachos” y el PP ens faran comprar les dentadures de segona ma, i el pitjor fer-les servir. Que no veieu els trens que ens envien collons? Ah! “Y pido perdón por si he ofendido a alguien, és sin mala intensión.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s