CiU i PP pacten posar peatges a les carreteres

Els grups parlamentaris del Convergència i Unió (CiU) i del Partit Popular (PP) han acordat portar al ple del Parlament una proposició per aprovar una disposició addicional als Pressupostos per incloure els ingressos que s’obtindran un cop s’instal·lin peatges a les carreteres.
Segons el projecte, aquest 2012, s’instal·laran peatges a l’A-2, C-14, C-17, C-35, C-58, a la N-260, i a la Nacional II al seu pas per la comarca del Maresme.

En un comunicat conjunt, les dues formacions polítiques han assenyalat que no només la crisi els ha empès a demanar peatges a les autovies, carreteres nacionals i comarcals. Segons CiU i el PP, la majoria d’aquestes rutes transcorren per paratges d’una bellesa seductora i “és lògic pagar” perquè cal mantenir els vials en bon estat i perquè s’ha d’acabar amb “la cultura que tot és de franc“.

En declaracions a Benegre.cat, el director general de carreteres, Jordi Via, ha assenyalat que “als Estats Units es paga per circular a les carreteres comarcals dels Parcs Naturals, i aquí ha de ser normal fer-ho, per exemple, en una via com a la Nacional II al seu pas pel Maresme que transcorre paral·lela al mar”.

Els alcaldes socialistes de l’àrea metropolitana de Barcelona –on encara en queden alguns- han demanat al PSC que com a contrapartida demani la supressió dels peatges de les autopistes. Per la seva part, dos alcaldes d’Iniciativa per Catalunya Verds Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) han demanat que per generar ocupació els nous peatges no tinguin Teletac i que el sostre sigui solar.

De moment, si la proposta s’aprova aquesta mateixa setmana, abans de l’estiu, els nous peatges estaran en funcionament a l’A-2; a Martorell, Castellolí i Cervera, a l’ C-14 a Reus, a la C-17; a La Garriga i Vic, a la C-35 a Llagostera, a la C-58 a Ripollet, a la N-260 a Besalú, i a la Nacional II; a El Masnou, Premià de Mar, Caldes d’Estrac i Pineda de Mar.
Pel que fa al preu dels peatges, CiU i el PP ha subratllat que el Departament de Territori i Sostenibilitat està acabant la proposta, però que en cap cas el cost serà inferior a l’euro. Tot i això, el conseller Lluís Recoder considera que la implantació dels nous peatges permetrà recaptar uns 28.000.000 milions d’euros.

Comments

 1. Josep Ramader says:

  El tripartit està podrit

 2. RICARD RODRIGUEZ says:

  Jo els hi puc donar idees;
  1.tornar a posar burots a les entrades de les ciutats,
  2.posar peatges per travessar els ponts i tunnels,
  3.cobrar tasa per la compra de la sal
  4.cobrar per la realització de bodas i batejos.
  en fi, així aviat
  “tornarem a l’Edat Mitjana cap a on tendim
  després de la caiguda del mur de Berlín”. que bo, fa rodolí i tot

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s