Les mesures de Wert per garantir l’homogeneïtat del nivell educatiu entre autonomies, al descobert

Benegre.cat ha tingut accés al document que recull les mesures que impulsarà el ministeri d’Educació per “homogenïtzar” el nivell educatiu entre les autonomies. El ministre, José Ignacio Wert, vol més igualtat escolar a Espanya i com a mesura estrella destaca que tots els escolars hauran d’aprendre totes les llengües oficials a l’estat: castellà, espanyol, valencià, gallec i, en paraules de Wert, els dialectes català i euskera.

El ministre d’Educació espanyol considera que la descentralització del model educatiu espanyol requereix retocs i mesures dirigides a l’homogeneïtzació dels nivells educatius entre comunitats autònomes. Perquè així sigui, Wert ja té a les seves mans l’esborrany de Principis Educatius Per Espanya (PEPE) que han elaborat els exministres Angel Acebes, Isabel Tocino y Esperanza Aguirre.

La mesura estrella és la llibertat dels pares per elegir la llengua d’ensenyament dels seus fills. Així, un nen de Moià que visqui a Valladolid podrà ser escolaritzat en català, o un nen de Lugo podrà estudiar en gallec si viu a Elx. El projecte també preveu que totes les comunitats autònomes que només tenen una llengua oficial rebran dues hores de classe de català, dues d’euskera i dues de gallec a la setmana. D’aquesta manera es pretén garantir, segons el ministre, “la igualtat d’oportunitats”.

Les altres mesures que contempla el govern, segons el document aconseguit per benegre.cat, són l’obligatorietat de portar el mateix model de bata escolar; l’obligació de visitar una vegada durant l’ensenyament obligatori Ceuta, Melilla o la illa de Perejil; la subscripció gratuïta als diaris La Razón i ABC per les classes d’història; i la creació del programa Fraga –inspirat en l’Erasmus– per promoure les estades d’estudis a d’altres comunitats. D’aquesta manera, per exemple, un alumne d’11 anys de l’Escola Ramona Calvet de Castellterçol podrà cursar el segon trimestre de sisè de primària al CEIP Nuestra Señora de la Piedad de Iznájar, a Córdoba.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: