Marihuana per combatre la crisi o la fumada que (potser) li convé a Catalunya

El Govern de la Generalitat durà als tribunals la iniciativa de la vil·la de Rasquera de plantar marihuana per combatre la crisi econòmica. El projecte reportarà 1,3 milions d’euros en dos anys i la creació de 40 llocs de treball a aquesta població de la Ribera d’Ebre, que vol convertir set hectàrees de terreny en una delegació jamaicana emparant-se en la no-penalització de l’autoconsum. Potser està al límit de la llei, però… no ajudaria a millorar l’estat d’ànim del poble català?

Hi ha alguns que es prenen al peu de la lletra allò de “convertir les crisis en oportunitats”. Precisament, això és el que vol fer l’alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, en signar un contracte privat amb l’Associació Barcelonesa Cannàbica d’Autoconsum (ABCA) per donar cabuda a la plantació de marihuana més gran de Catalunya -de les reconegudes, és clar. Per la seva banda, el Conseller d’Interior, Felip Puig, ha declarat “no estar per hòsties” i amenaça amb dur la iniciativa als tribunals si el projecte prospera.

No hi ha dubte que justificar una plantació d’aquest volum en l’autoconsum està al marge de la legalitat. Probablement, creuant el marge. A benegre.cat recolzem la llei i el codi penal des del principi d’aquesta frase, però tampoc hi ha dubte que el retorn econòmic per a la població és ben sucós i pot ajudar a treure Rasquera del pou de la crisi econòmica. És més, si deixem l’economia de banda -encara que sigui per un dia- no li convindria a la població catalana una bona fumada?

Més enllà dels evidents perjudicis per a la salut de la marihuana, no ens hem d’oblidar dels seus beneficis per al bon humor, també evidents. La Catalunya gris, ensopida, trista, tímida i cohibida es podria convertir en la Catalunya creativa, alegre, contenta, riallera i animada. Que s’ha d’anar a Madrid a reclamar calers? Doncs escolta, una parada tècnica a Rasquera i s’hi va fent “unes rises”. El resultat serà gairebé el mateix -tornarem amb res- però la clatellada serà més digerible.

Si Eurovegas passa l’aprovat moral del nostre país, per què no l’ha de passar la plantació de Rasquera? És un dilema en tota regla i la polèmica està servida o, més ben dit, liada.

I vosaltres, què en penseu?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: