El Metro allarga la vida dels barcelonins

Un estudi publicat aquesta setmana per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) revela que l’índex de suicidis al Metro de Barcelona ha descendit de manera accentuada durant els dos primers mesos de l’any 2012. L’augment de les tarifes impulsat des de la Generalitat de Catalunya n’és el principal motiu, doncs els ciutadans i ciutadanes de la capital catalana que han decidit treure’s la vida llençant-se a les vies s’ho han hagut de pensar més d’una vegada i la majoria ha acabat desistint.

“La pela és la pela”, reconeixia a benegre.cat Espartac Rocamora, portaveu del Sindicat del Suicidi (SS). “Una situació de crisi com la que travessa ara la nostra societat ens pot conduir fins a situacions límit en les que arribem a creure que la mort és l’única via d’escapament. Però som catalans i no pas ximples. Trobem una barbaritat haver de pagar 2 euros per un bitllet senzill. Si ens hi hem de deixar la pell, al menys que sigui de franc!”, afegia.

El govern català, del tot satisfet amb les xifres anunciades per l’INE, prepara un paquet de mesures per mirar de fer disminuir els suicidis en d’altres àmbits de la nostra societat. No només té la ferma intenció de deixar d’emetre la sèrie “La Riera”, com també la reemissió a la matinada de “Ventdelplà” (bona part de la seva audiència, segons l’estudi anteriorment citat, ha sentit en més d’una ocasió la imperiosa necessitat de passar a l’altre vida), sinó que la Generalitat engegarà una campanya per conscienciar al sector de població catalana que sigui soci o aficionat de l’Espanyol que disputar algun dia la Lliga de Campions és del tot impossible per tal d’evitar així un desànim exagerat i alhora innecessari.

A més, les tarifes al Metro barceloní s’incrementaran un 500% de manera progressiva en els propers tres mesos, pel que el transport es convertirà en un autèntic luxe lluny de l’abast d’aquell ciutadà disposat a suicidar-se. Així mateix, s’acabarà el servei de Trambaix a la ciutat i rodalies (el “tot torna” havia fet que més d’un recuperés l’esperit innovador d’Antoni Gaudí), mentre que els preus dels pisos tornaran a créixer com anys enrere, no fos cas que algú tingués el valor de comprar-ne un per després llençar-se des del seu terrat en veure’s atrapat per una hipoteca a 40 anys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: